WELKOM!

Rust ruig, Tony
June 14, 2018
BOUILLONKOEKJES
January 25, 2021
June 15, 2021

TWEEDE DRUK VAN TREK!

Hoera, de tweede druk van mijn boek Trek is uit! Over eten op reis in heden en verleden, van pelgrims tot padvinders, vrachtschepen tot vliegtuigen. Mét […]
June 1, 2021

ETEN VAN AZTEEKSE SOLDATEN

Geen wielen of paarden, wél legers, handelaren en pelgrims: bij de Azteken was reizen alom vertegenwoordigd. En dus ook: eten onderweg. Binnen de samenleving bestond een […]
April 20, 2021

ETEN UIT DE NATUUR: MIGRANTEN IN NOORD-NEDERLAND

Etnoloog Carolina Verhoeven van Stichting Culinair Erfgoed Centrum beheerde jarenlang het Culinair Historisch Museum in Haulerwijk, Friesland en werkt nu aan een groot project – en […]
April 13, 2021

BANANEN OP DE FIETS

Het is tegenwoordig standaard dat wielerploegen een eigen diëtist en kok meenemen naar de koers. Die zorgen ervoor dat de renners genoeg eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen […]

Welkom op mijn TREK-pagina! Helemaal in het teken van mijn boek Trek, eten onderweg, toen en nu, dat 23 februari verschijnt bij Nijgh Cuisine. Het staat vol verhalen en recepten over etende en kokende mensen op reis. Een breed begrip: je reist mee met middeleeuwse pelgrims op weg naar Compostela, kijkt over de schouder van koks op kogge-, VOC-, marine- en cruiseschepen, leest over luxe menu’s in de restauratiewagon van de Oriënt-Express en gaat langs picknickers, padvinders en kampeerders en anderen.

Wat ik bespreek in Trek is slechts een deel van alle bijzondere geschiedenissen over eten op reis, vandaar dat ik al vrij snel tijdens het schrijven besloot om extra blogposts te maken. Het was ook een manier om mijn onstilbare nieuwsgierigheid een plek te geven (‘Past het niet meer in het boek? Op de lijst met blogposts ermee!’). Hier vind je dus verhalen en recepten die niet meer in Trek pasten, te veel afweken van het thema (Nederland en Nederlanders op reis) of waar ik pas later over leerde. Ook zal ik andere mensen regelmatig aan het woord laten, over hun eetervaringen op reis.

Daarom ook deze oproep. Heb je zelf een bijzonder verhaal: iets lekkers of juist heel vies gegeten in de trein in Rusland? Typische reissnacks geproefd tijdens een busreis in India? Of is er in jouw familie een speciaal broodje dat altijd meegaat in de auto naar Frankrijk? Mail het me op charlottekleyn@gmail.com en ik publiceer je eten-op-reis-ervaringen in een blogpost!

Liefs,
Charlotte

Fotograaf: Vincent van den Hoogen

MEER LEZEN OVER DE GESCHIEDENIS VAN ETEN OP REIS? KOOP MIJN BOEK TREK!
LIEFST BIJ JE PLAATSELIJKE BOEKHANDEL, NATUURLIJK. OF: