365 dagen ZONDER pakjes

Smulpaap: Braziliaanse crunch
January 14, 2018
Smulpaap: Niet voor de poes & Gnudi met salieboter
February 20, 2018

Als je kranten, blogs en culitijdschriften leest zou je denken dat iedereen thuis zelf pasta draait, zuurkool fermenteert en jam staat te maken. Of in elk geval gewoon iets vers en normaals op tafel weet te toveren. Maar schijn bedriegt. Pakjes en zakjes zijn er nog steeds, en hoe: Honig heeft nu een gezin met drie kleine kinderen in Almere gevraagd om een heel jaar elke dag een maaltijd te bereiden ‘waar één of meerdere producten van Honig onderdeel van uitmaken’. En dat gezin zei niet alleen ja, ze gaan er ook nog over bloggen en vloggen. Stel je eens voor: iedere dag verplicht aan de Honig, dat is toch vreselijk? Toen antipakjesvoorvechtster Karin Luiten het hoorde, sprong ze meteen op de barricaden en vroeg ze iedereen mee te doen. Want: koken zónder dure zakjes waar alleen zout, smaakversterkers en suiker in zit, is echt heel erg makkelijk!
Dus hierbij: een heel simpele pasta, vol groenten en wat feta en specerijen voor de kick.

Recept pasta met courgette, prei, zoete aardappel en feta
  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • snufje chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 100 gram feta
  • 400 gram korte pasta
  • handje peterselie (eventueel)

Zet een grote pan water met zout op.
Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak in olijfolie, onder een deksel. Bestrooi met zout als de blokjes zacht zijn en haal uit de pan. Bewaar op een bord.
Snijd de knoflook in kleine stukjes, de prei in dunne ringen en de courgette in blokjes of halve plakken. Bak de eerst knoflook en prei in de koekenpan onder een deksel, voeg na 5 minuten de courgette toe tot alles zacht is. Doe dan de zoete aardappel erbij. Zet het vuur uit, breng op smaak met zout, peper, chilipeper en eventueel (gemalen) komijn- en korianderzaad. Snijd de feta in blokjes en doe in de pan (ze zullen straks met de hitte van de pasta gaan smelten).
Kook de pasta, giet af en meng meteen met de groenten. Bestrooi eventueel met wat grofgehakte peterselie.