Verhuisd naar Brussel!

Crostini met erwtjesspread
February 3, 2017
Brrrriljante salade met tahin
February 11, 2017

Avontuur nummer twee! Na mijn eerste semester in Tours, gaat de master Food History nu door in Brussel. Afgelopen weekend ben ik verhuisd naar een heel erg mooi huis, met houten balken, een gezellige huiskamer en een goede keuken met compleet ingerichte cocktailbar, want mijn twee huisgenoten zijn barmannen (en broers). Vanaf nu dus de kokende student in Brussel! En ik heb al een nieuw bord gekocht op de vlooienmarkt in de Marollen, om net als in Tours al mijn eten dat ik hier maak op te fotograferen.

In het weekend ging ik uit eten (oa. bij restaurant Yi Chan, waar mijn huisgenoot cocktails maakt – echt fantastische dim sum!) maandag at ik restjes van de koken-met-bierworkshop van een huisgenoot en gisteren kookte ik ook al niet zelf. Dat was overigens om een verdomd goede reden, want de (Mexicaanse) moeder van de broers had een feestmaal voor een grote groep vrienden gemaakt en ik mocht ook mee. Tortilla’s, gestoofd vlees, guacamole, rijst, zwarte bonen, ingemaakte ui, komkommersla, radijsjes, gekruid gehakt, twee soorten hete pepersaus… Er was genoeg. En het was allemaal heel lekker. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt, dus je moet me geloven (de foto hieronder is van restaurant Yi Chan).

img_0887

Gistermiddag kookte ik wél en dan ook meteen het gerecht dat me ergens het meest thuis laat voelen: good old pasta met tomatensaus. Wel penne rigate van Barilla en tomaat uit blik van Cirio. Met wat knoflook en een peperoncino. Zie hier ook meteen het bord in gebruik. En de mooie houten vloer:img_0896

Geen recept vandaag, maar als je de pasta met tomatensaus wil maken en je weet niet hoe, zie dan hier).

O ja, ook nog leuk: in de keuken zag ik Home Made van Yvette van Boven liggen, in het Frans! Dus daar ga ik binnenkort ook het een en ander uit maken.

img_0886

Volg me ook op twitterfacebook en instagram!
Recept zoeken? Kijk in de receptenindex!
Ik geef nu ook rondleidingen over de culinaire geschiedenis van Amsterdam! Klik hier.